De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Dit op een zeer praktische wijze. Afhankelijk van uw probleem en hulpvraag zullen er oefensessies bij zitten gericht op het verbeteren van uw ontspanning, waarbij u leert uw frustraties (o.a. van niet kunnen slapen) om te zetten in ontspanning. Daarnaast krijgt u praktische tips gericht op; weer beter kunnen slapen en beter om te gaan met uw slaapprobleem, het verbeteren van uw dagritme /dagindeling, slaap hygiëne, mindfulness en weer leren positief te denken over slapen. Daarnaast krijgt u uitleg over wat gezond slaapgedrag precies is en welke factoren hierop van invloed zijn die uw slaapprobleem hebben veroorzaakt en dus ook weer kunnen helpen om uit de negatieve vicieuze cirkel van slecht slapen te komen.

Neem voor inlichtingen of een afspraak contact met mij op. Wij hebben ook een landelijke pagina met informatie over slaapoefentherapie.