Waarom deze valpreventie-training op maat?

Vallen en angst om te vallen of bewegen wordt veroorzaakt door verschillende factoren. We gaan in op de factoren die het risico op vallen verhogen. U krijgt adviezen en training om het risico op vallen te verminderen. Hoe eerder, hoe sneller het risico op vallen afneemt!

Vanuit een samenwerking tussen de Oefentherapeut Cesar-Mensendieck en de Ergotherapeut krijgt u een training op maat aangeboden. Er wordt o.a. gekeken naar factoren als bewegen (mobiliteit, kracht, balans, conditie, e.d.) en het (veilig) uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten in uw woon- en leefomgeving. Hierbij hebben de Ergotherapeut en Oefentherapeut ieder hun eigen specialisaties die elkaar aanvullen in het behandelproces. Waar nodig is er ook contact met andere deskundigen zoals huisarts, thuiszorg, e.d.

De behandelingen zullen bij u thuis plaatsvinden en geregeld zal er overleg plaatsvinden tussen de Ergotherapeut en de Oefentherapeut Cesar- Mensendieck om de voortgang te evalueren en de inhoud van de therapie aan te scherpen indien nodig.

U kunt op deze flyer meer lezen over de valpreventie training op maat.

Wilt u nog meer weten of wilt u zich aanmelden?

U kunt dan contact opnemen met Mireille Dobbelaar (oefentherapeut Cesar) 06-29062087 of Ergotherapie Terneuzen 0115-622655.